Huawei Ascend Mate 7

huaweiHuawei gaat nu al een paar jaar de concurrentie aan met bekende smartphone merken als de iPhone en Samsung Galaxy series. Het telefoonmerk weet iedere keer weer indruk te maken op de smartphone gebruiker en het is bijna gek dat nog niet iedereen is overgestapt. De nieuwe Huawei Ascend Mate 7 maakt uiteraard weer indruk net als alle vorige toestellen. Je krijgt namelijk veel mogelijkheden in verhouding met de prijs van het toestel. De adviesprijs voor het toestel ligt namelijk op € 499. Een stuk goedkoper dan de concurrent de Samsung Galaxy Note 4 die een adviesprijs heeft van € 670.

Formaat van de smartphone

De Huawei Ascend Mate 7 behoort tot de zogenaamde phablets. Dit zijn toestellen die bijna het formaat van een tablet hebben. Het toestel kan zich hierdoor meten met een Samsung Galaxy Note 4. Het formaat is vrij groot met 6 inch en dit is dus zelfs nog een halve inch groter dan de nieuwe iPhone 6 Plus. Ondanks het grote formaat lijkt het allemaal nog best mee te vallen zodra je het toestel in handen hebt. De afgeronde dunne randen doen je eraan denken dat je geen mega toestel in huis hebt. Ondanks dat het scherm misschien groter is zal het toestel wat minder lang zijn dan de iPhone 6 plus. Hierdoor voelen ze eigenlijk gelijkwaardig aan qua formaat. Het toestel is misschien wel af te raden als je vrij kleine handen hebt want het blijft echt een groot toestel.

Behuizing

De behuizing van de Huawei Ascend Mate 7 is prachtig afgewerkt. De achterkant is van aluminium en voelt gewoon stevig aan. De achterkant heeft iets weg van HTC One Max. Op de achterkant van de behuizing zit tevens een vingerafdruk scanner. Deze scanner werkt overigens een stuk beter vergeleken met de concurrent Samsung waarbij regelmatig leesfoutmeldingen komen. Het toestel kan hierdoor snel ontgrendelen het enige nadeel is dat je de scanner wel snel aanraakt doordat deze aan de achterkant zit. Alle knoppen van het toestel zijn aan de rechterkant van de behuizing weggewerkt. Deze zijn eenvoudig met één hand te bedienen.

Beeldscherm en prestaties

Een groot beeldscherm is natuurlijk een pluspunt, maar dan moet wel de kwaliteit goed zijn. Dit is bij de Huawei Ascend Mate 7 goed geregeld. Het beeldscherm is Full HD en geeft een helder beeld. De kleurenweergave is ook perfect geregeld. Alleen een iPhone 6 of een Nexus 5 heeft een beter beeldscherm, maar dit is met het blote oog bijna niet te zien. In het toestel zit een octacore Kirin 925 chip met 1,8 GHz en dit zorgt al snel voor uitstekende prestaties bij normaal gebruik. Geen enkele app lijkt hier namelijk problemen mee te hebben en zo komt dit toestel qua prestaties mee met andere top toestellen. De grafische prestaties van het toestel zijn wel een stuk minder vergeleken met andere toptoestellen. Bij zware grafische apps kan er soms een lichte vertraging optreden.

Accu

Uiteraard hoort bij een groot toestel ook een grote accu en die is aanwezig in de Huawei Ascend Mate 7. Met 4100 mAh is de capaciteit het dubbele van de meeste smartphones. Natuurlijk verbruikt het toestel door het grote beeldscherm ook veel stroom en gaat de batterij met intensief verbruik één dag mee. Bij minder intensief verbruik gaat het toestel al snel twee dagen mee.

Camera’s

De ingebouwde camera van de Huawei Ascend Mate 7 levert prima prestaties dankzij de 13 inch ingebouwde camera. Toch kan de camera een iPhone of Sony camera absoluut niet bijhouden. Toch doet de camera het behoorlijk ook bij minder goed licht. Minpuntje is wel dat de camera al snel beweging vastlegt met onscherpe foto’s als resultaat. Voor de rest is het een prima toestel vooral qua prijs/kwaliteit.