Alles wat je wilt weten over prepaid telefoons

prepaidPrepaid betekent letterlijk van tevoren betaald. Bij een prepaid telefoon koop je beltegoed van de aanbieder van je simkaart. De tegenhanger van de prepaid telefoon is een telefoon met abonnement, waarbij je een vast bedrag per maand betaald. Bekijk snel de voor- en nadelen om te zien of prepaid voor jou voordelig is of niet.

De voor- en nadelen van prepaid

Een groot voordeel van prepaid is dat je geen hoge rekeningen achteraf kunt krijgen. Je zit daarnaast niet vast aan een contract of een bepaald toestel. Dit geeft je als consument meer vrijheid om te veranderen van aanbieder of telefoon. Prepaid is vooral handig voor mensen die weinig bellen of sms’en, omdat ze dan geen vaste maandelijkse kosten hebben. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn voor jonge kinderen of ouderen. Ook is prepaid een goede optie voor mensen die een tweede telefoon willen. Je kunt op deze manier makkelijk werk en privé gescheiden houden. Tenslotte is het met een prepaid telefoon makkelijker om anoniem te blijven. Een nadeel van prepaid bellen is dat de tarieven vaak hoger zijn dan bij een abonnement. Deze tarieven zijn de laatste jaren echter wel flink gedaald, waardoor het verschil veel kleiner is geworden. Een ander nadeel is dat je weer moet opwaarderen als je beltegoed op is. Dit kan soms erg onhandig zijn.

Verschillende aanbieders

Er zijn erg veel aanbieders van prepaid simkaarten in Nederland, zoals Simyo, KPN, Vodafone, Telfort, T-Mobile, Hollands Nieuwe, Albert Heijn en Tele2. De beltarieven van Simyo en Hollands Nieuwe zijn momenteel met 0,10 eurocent per minuut het goedkoopst. Ook voor sms’jes en MB’s ben je bij deze prepaid aanbieders het voordeligste uit.